Mistä Trimmi alkoi?

Hurttihuivit lenkkeilivät ahkerasti Oulunsalossa 1980-luvulla ja silloin yhteislenkeillä keskusteltiin usein oman naisvoimisteluseuran tarpeellisuudesta. Hurttihuivit oli SUL:n (Suomen Urheiluliiton) virallinen jäsen - sporttiklubi, jossa hölkkäsi aktiivisesti kymmenkunta naista. Jopa omaa jumppaakin vedettiin koulun salissa. Oulunsalossa saattoi tuohon aikaan jumpata ohjatusti vain parina iltana viikossa Oulun Kansalaisopiston Oulunsalon osaston järjestämillä tunneilla. Ollessamme vaeltamassa Lemmenjoen kultamailla syksyllä 1994, venyttelimme iltanuotiolla päivänpatikoinnista kipeytyneitä raajojamme - ja siinä tulilla turistessa se päätettiin: Täältä kotiuduttuamme perustamme oman jumppaseuran Oulunsaloon! Limingan Naisvoimistelijoiden hienon esimerkin innoittamana aloimme puuhata asiaa.

Limingasta saimmekin hyviä vinkkejä, ideoita ja mallia toiminnalle.  SVOLn Oulun toimistosta Helena Mahlakaarto antoi asiantuntija-apuaan järjestöasioissa  ja piti meille jopa näytetunninkin. Myös Oulunsalon liikuntasihteeri Kaija Tervo (silloin vielä Krökki :) innostui asiasta ja niin kutsuttiin väkeä koolle asiaa edistämään. Hankittiin mallisäännöt, tutustuttiin huolella valtakunnallisiin SVOLin ohjelmiin ja koulutuksiin - ja niin sitten virallinen perustava kokous pidettiin 1.11.1995. Innostuneita naisia oli helppo löytää mukaan ja ensimmäiset jumpan vetäjätkin lupautuivat työhönsä talkoilla, mikä oli tietysti koko toiminnan käynnistämisen A ja O! Nimeä yhdistykselle mietittiin yhdessä. Kunnantalolla pidetyn aivoriihen tuloksena ehdotuksia kertyi useita. Parhaana niistä valittiin TRIMMI. Jo silloin haluttiin nimen sopivan yhtä hyvin miehille kuin naisillekin. Muista nimiehdotuksista on jäänyt mieleen ainakin Hikihelmet!  Trimmi-sana tuli jostain SVOLin kampanjanimestä, jonka käytöstä koko seuran nimeksi kysyttiin oikein SVOLin lupa.

On ihanaa olla trimmiläinen - toivottavasti Trimmi tarjoaa jumppaa tulevinakin vuosina kaiken ikäisille naisille ja miehille!

"Niin kauan on toivoa kuin voi suussa sulaa!"

  

Ritva Juntunen ja Kylli Marttila 1.11.2005